Ontwikkeling

 

1) Het ontwerpen van websites vormt onze basisactiviteit. Zo veel als mogelijk "state of the art". We houden daarbij rekening met de wensen van de klant - de klant is keizer - maar ook met de gebruiker van de website. Gebruiksvriendelijkheid dragen wij hoog in ons vaandel. Een website moet toegankelijk zijn, en als het een informatieve site is, moet die informatie gemakkelijk te vinden zijn. Ter zake volgen wij dan ook de heldere regels van het W3C.

Naast gebruiksgemak moet uiteraard ook veel aandacht worden besteed aan de vormgeving. Een website moet aangenaam ogen en de vormgeving moet aangepast zijn aan de inhoud. Een zakelijke site moet er zakelijk uitzien, een flashy site...flashy. De vormgeving van een site voor een discotheek zal er anders uitzien dan de design van een nieuwssite. Een bezoeker van deze laatste site heeft geen behoefte aan allerlei toeters en bellen, de bezoeker van de eerste soort websites zal niets liever willen.

Vorm en inhoud vallen dus samen, een website is bovendien ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Het potentieel van een online medium zoals een website is echter veel ruimer dan dat van papieren media zoals een folder, een boek of een krant. Websites zijn dynamisch en interactief. U als klant heeft er belang bij dat wij sites afleveren die dit uniek potentieel ten volle benutten. Dat kan enkel door modulair te werken. Aan de basissite kunnen dan apart verschillende modules worden aangebouwd die het geheel dynamisch en interactief maken. Deze manier van werken gebeurt aan de hand van een content management systeem.

2) Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.​

Een CMS bestaat ten minste uit de volgende onderdelen:

  • een (bijna altijd afgeschermde) administratiemodule, waar gegevens kunnen worden ingevoerd, verwijderd of aangepast.
  • een database of een andere vorm van opslag van de gegevens.
  • een presentatiemodule, waar de ingevoerde gegevens door bezoekers kunnen worden bekeken.

Daarnaast kunnen er andere onderdelen zijn:

  • een zoekmodule
  • een inlogmodule voor bezoekers, als het niet gewenst is dat anonieme bezoekers toegang hebben tot de inhoud
  • een beheersmodule voor de gegevens van geautoriseerde bezoekers (en beheerders)
  • een beheersmodule voor de presentatiesjablonen
  • een module om persoonlijke informatie aan de bezoeker te tonen (personalisaties)
  • een module om centraal artikelen aan te kunnen maken die op verschillende pagina's getoond kunnen worden

Er zijn talloze content management systemen. Eén van de meest bekende is Drupal. Zelfs de website van het Witte Huis is gebouwd met deze CMS. Ook Be Sited! maakt gebruik van Drupal om voor uw de beste en meest gebruiksvriendelijke website te ontwerpen. Drupal helpt u om gepersonaliseerde content en digitale ervaringen te creëren en aan te bieden op het web, mobiel en via sociale media. Drupal is responsive en zorgt ervoor dat toonaangevende merken en organisaties hun content en ervaringen kunnen aanbieden op elk soort scherm en toestel. Intuïtieve WYSIWYG en inline editing + flexibele workflows houdt in dat u betere en snellere content kan creëren met Drupal. Content en functionaliteit kunnen razendsnel online worden gezet waarmee snel kan worden ingespeeld op nieuwe kansen. Of het nu gaat om vormgeving, functionaliteit of content, een wendbaar content management platform is onmisbaar. 

3) Zonder "hosting" kan uw website natuurlijk nooit online worden geplaatst. U dient dus ruimte te huren op een computer waarop de website wordt geplaatst. Deze computer is de server die continu verbonden is het met internet, zodat de bezoekers steeds op uw site terecht kunnen. Het huren van deze ruimte wordt ook wel "hosting" genoemd. De server waarop de site staat is dan de "host" (gastheer).

Be Sited! hosts zijn sites op Combell. Waarom Combell?

DAG & NACHT, 24/7 gratis helpdesk
Een helpdesk met onze eigen experten
Gratis verhuisdienst
Persoonlijke & betrouwbare service

4) Elke site moet een adres hebben. In het jargon wordt dit adres een domeinnaam genoemd. Dergelijk internet-adres (of url-adres) heeft vaak de volgende structuur: www.naamvanuwzaak.be. Be staat voor België. Naast afkortingen voor landen, kan men ook kiezen voor afkortingen van categorie?n. Com is bedoeld voor commerci?le sites, org voor organisaties, gov voor overheidsinstellingen enz... Voor bedrijven kan het url-adres dus ook volgende structuur hebben: www.naamvanuwzaak.com. Een domeinnaam van deze structuur heeft het voordeel dat uw site gemakkelijker te vinden zal zijn. Doorgaans weet men immers dat een internetadres dergelijke structuur heeft. Als men dan de naam van de zaak of vereniging weet is de website snel gevonden.